Iššūkis: Kokie sprendimai galėtų paskatinti ūkininkus, žemės ūkio verslus ir maisto pramonę taikyti efektyvias regeneracinio žemės ūkio praktikas?

Regeneracinis žemės ūkis teikia daugybę vilčių išspręsti žmonių ir klimato sveikatos bei ūkininkų finansinio saugumo problemas. Visuomenės žinios apie regeneracinių žemės ūkių ir juose užaugintų produktų naudas smarkiai prasiplėstų, jei agromaisto sektorius būtų skatinamas taikyti veiksmingesnius žemės ūkio metodus. 

Dabartiniai žemės ūkio metodai kenkia sveikam dirvožemiui ir biologinei įvairovei, o agromaisto sektorius tiesiogiai atsako už 24 proc. pasaulio šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų.

Priešingai nei nualintas dirvožemis, sveikas organinis viršutinis dirvožemio sluoksnis sulaiko CO₂ ir vandenį taip pat paskirsto maistingąsias medžiagas. Taigi, bendradarbiaudami su gamta, galime auginti atsparesnius augalus, gaminti vertingesnį maistą ir naudoti mažiau vandens. Galime net sulėtinti klimato kaitą; jei pasaulio dirvožemis kasmet sukauptų bent 0,4 proc. daugiau CO₂, tai kompensuotų visą žmogaus išmetamą CO₂ kiekį.

Šiame iššūkyje turėsite pateikti sprendimus, kurie paskatintų ūkininkus ir žemės ūkio pramonę pereiti prie regeneracinio žemės ūkio: siekti klimato kaitos švelninimo, užtikrinti maisto saugumą, apsaugoti ūkininkų žemes ir sukurti sveikesnę maisto sistemą.