Iššūkiai
Karantinas ir jo nulemti suvaržymai visoje Europoje pakeitė tradicinius maisto tiekimo tinklus. Šiuo laikotarpiu pastebėta, kad verta naudoti, remti ir skatinti vietinę maisto produktų gamybą, ir įvertinta trumpųjų maisto tiekimo grandinių, kurios tiesiogiai sieja gamintojus su vartotojais, nauda. Siekdami toliau stiprinti vietines maisto tiekimo grandines, mes ieškome inovatyvių komandų, galinčių pateikti sprendimus šiose srityse:
- Lokalūs maisto tiekimo tinklai
- Šalutinių maisto produktų panauda
- Išmanesnis maisto pakavimas
- Tiesioginio maisto pristatymo sprendimai
Maisto gamybos metu atsiranda daugybė atliekų ir šalutinių produktų, dėl jų gali būti prarandama net iki 30% produkcijos. Taigi, norint kurti tvarią aplinką ir žiedinę ekonomiką, būtina naudoti šių procesų šalutinius produktus ir šalutinius produktus pridėtinę vertę kuriantiems produktams gaminti. Šiuo metu vykstanti COVID-19 krizė atkreipė dėmesį į maisto gamybos šalutinį panaudojimą. Mes ieškome protingų ir lengvai įgyvendinamų sprendimų, kurie padėtų:
- Atrasti vertę šalutiniuose produktuose
- Monetizuoti šalutinius produktus
- Perdirbti arba efektyviai utilizuoti atliekas ir šalutinius produktus

Maisto tiekimo optimizavimas stambiems viešiems renginiams
Latvija Saulrieta koncerti (Sunset Concerts)
Su COVID-19 susiję sutrikimai mūsų maisto tiekimo tinkluose ir vartojimo modeliuose paskatino maisto švaistymą ir sukėlė didelius finansinius nuostolius maisto gamintojams, platintojams ir mažmenininkams. Pakuotė yra vienas pagrindinių veiksnių, lemiančių šiuos pokyčius. Kviečiame kurti naujoviškus maisto pakuočių sprendimus, kurie sprendžia šiuos klausimus:
- Į vartotoją orientuoti atsekamumo sprendimai
- Skaitmeninėmis technologijomis pagerintos pakuotės
- Pakuočių aplinkos pėdsako sumažinimas
- Biologiškai skaidomos ir perdirbamos pakuotės
Internetinės mažmeninės prekybos ir maisto produktų ar patiekalų pristatymas iki vartotojų slenksčio stulbinančiai išaugo visoje Europoje ir pasaulyje. Ir nors „paskutinės mylios pristatymo“ populiarumas kasdien vis auga, jame yra dar daug erdvės tobulinimams ir inovacijoms. Kviečiame komandas, kurios siūlo sprendimus, susijusius su:
- Didėjančios „paskutinės mylios pristatymo“ paklausos valdymu
- „Paskutinės mylios pristatymo“ sąlygų kontrole ir stebėjimu
- „Paskutinės mylios pristatymo“ aplinkos pėdsako mažinimu
- Maisto produktų mažmeninės prekybos supaprastinimu
Kodėl verta dalyvauti?
Verslui
- Patyrusios komandos sukurs tikslingus sprendimus Jūsų iškeltiems uždaviniams ir pateiks juos MVP stadijoje
- Galėsite aktyviai sekti Jūsų užduoties sprendimo procesą
- Būsite matomi tarp agro-maisto inovatorių, sektorinių klasterių, suinteresuotų šalių ir skaitmeninių inovacijų centrų visoje Europoje
Komandoms
- Prizinis fondas
- Galimybė parduoti savo sukurtą idėją verslo įmonei
- Būsite matomi tarp agro-maisto inovatorių, sektorinių klasterių, suinteresuotų šalių ir skaitmeninių inovacijų centrų visoje Europoje
Mentoriai ir Žiuri

Augustas Alešiūnas
Agro technologijų vystymas

Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė
AgriFood Lithuania DIH klasterio vadovė

Mika Kukkurainen
NORDIC FoodTech VC vadovaujantis partneris

Grigoris Chatzikostas
„FoodScale Hub“ verslo plėtros viceprezidentas

Sergejus Fedotovas
Valstybinės augalininkystės tarnybos direktorius

Aleksej Kovaliov
„EIS Group“ Vyresnysis programų direktorius

Artūras Bulota
Talent Garden Lithuania rinkodaros vadovas ir bendraįkūrėjas

Ignas Šlapkauskas
Inovacinių projektų vystymo ekspertas

Justinas Taruška
Nando Europe vadovas

Sigita Zulonienė
Ekosistemos plėtros ir „Startup Visa Lithuania“ programos vadovė

Mindaugas Kelpša
Inovacijos @ StopFakeFood

Dmitrij Radin
Produkto Vadovas @ StopFakeFood

Kasparas Jurgelionis
Partneris steigėjas ir generalinis direktorius „IronWolfCapital“

Santi Aliaga
Zyrcular Foods direktorius

Giedrius Bagušinskas
Vykdantysis direktorius @ LitMEA

Heidrun Hochreiter
„Aliejaus ar sulčių gamybos šalutinių produktų panaudojimas“ – Iššūkio steigėja

Gintas Kimtys
Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius

Valdas Rapševičius
Matematikos ir informatikos mokslas, IT sistemų inžinerija

Anna Rozenfelde
„Į vartotojus orientuotos trumposios maisto tiekimo grandinės“ – Iššūkio steigėja

Edgaras Šakys
Agrokoncernas direktorius

Mindaugas Talaikis
Elektronikos inžinerija

Jānis Vecvagars
„Maisto tiekimo optimizavimas renginiams“ Iššūkio steigėjas

Justas Gribovskis
Įkūrėjas ir direktorius @ UAB “IT SISTEMOS”

Astrida Miceikienė
Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos kanclerė

Vytaras Tamašauskas
Mokslo ir inovacijų projektų skyriaus vedėjas @ Lietuvos verslo paramos agentūra

Matija Bumbak
Direktorius/Projektų vadovas @ Platforma 22

Thomas Solupajev-Ronlev
Steigėjas ir generalinis direktorius @ Factobotics

Cristina Alonso Guillamón
MTEP ir pirkimai @ „Areas“

Paulius Guzevičius
„Augalų streso priežasčių nustatymas“ Iššūkio steigėjas

Tomas Orlickas
Direktoriaus pavaduotojas @ Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos

Mercè Gorina Pradas
„Kūrybiškai atgimstančios pakuotės“ Iššūkio steigėja

Vaida Morkūnaitė
EIT Food Lithuania Hub veiklų koordinatorė