Apie

HACK AgriFood'20 - internetinis hakatonas pokyčių kūrėjams

COVID-19 ir po jo kilusi krizė sukėlė didelių pokyčių mūsų gyvenimuose, įskaitant tai, kaip mes auginame, gaminame, vartojame ir vertiname savo maistą. Ant esamų, dar neišspręstu problemų iškilo visiškai nauji keblumai, kuriems reikia naujų idėjų, kūrybiškų problemų sprendimo įgūdžių ir jūsų pasiryžimo padaryti mūsų maisto sistemas atsparesnes, efektyvesnes ir tvaresnes.

Suteikite daugiau aiškumo mūsų neaiškiems laikams.

Prisijunkite prie „HACK AgriFood’20“ – regionino internetinio hakatono, skirto agromaisto pokyčių kūrėjams iš Lietuvos ir ne tik.

  • Dalyvaukite dviejų dienų internetiniame hakatone patogiai savo namuose;
  • Gaukite mentorystę ir konsultacijas iš geriausių savo srities ekspertų;
  • Laimėkite vieną iš 3 pagrindinių prizų, iš €3500 prizų fondo;
  • Pristatykite savo idėją per tarptautinį „Žemės ūkio ir maisto Forumą 2020“

Prizai

1 vieta

€ 2,000

2 vieta

€ 1,000

3 vieta

€ 500

Specialus EIT FOOD prizas: papildomi €500 vienai pasirinktai komandai

Informuojame, kad registracijos į HACK AgriFood'20 regioninį virtualų hakatoną laikotarpis jau baigėsi.

Rėmėjai ir Partneriai

Iššūkiai

Dirbtinis intelektas

...
AI sprendimai agro-maisto srityje

Dirbtinio intelekto technologijos jau daro reikšmingą poveikį mūsų visuomenei ir ekonomikai. DI grindžiami sprendimai taip pat pamažu sklinda į žemės ūkio maisto produktų sektorių, todėl jis tampa efektyvesnis, tvaresnis ir gali gaminti sveiką maistą. Norėtume išgirsti jūsų idėjas, kaip mes galime panaudoti dirbtinį intelektą prisidedant prie mūsų maisto sistemų gerinimo.

Kova su maisto praradimu ir maisto švaistymu

...
Maisto nuostolių vertinimas prieš derliaus nuėmimą

Didžioji dalis mūsų maisto prarandama dar prieš pradedant kelionę link mūsų stalų. Tačiau nustatyti tiksliai kiek maisto prarandame yra neaišku. Pateikite savo idėjas, kaip mes galime įvertinti tikėtiną maisto praradimą dar prieš pradedant derliaus nuėmimą.

...
Maisto nuostolių sumažinimas po derliaus nuėmimo

Dėl netinkamo sandėliavimo ar priežiūros jau nurinkta ir paruošta vartoti produkcija gali sugesti dar prieš paliekant ūkį. Šių nuostolių mažinimas yra nuolatinė kova, o bet kokios naujovės šioje srityje būtų svarbūs žingsniai siekiant, kad mūsų maisto sistemos būtų efektyvesnės ir tvaresnės.

...
Vertės suteikimas „kosmetinių standartų“ neatitinkančiai produkcijai

Ar pirktumėte negražiai atrodantį vaisių? Tikriausiai ne. Štai kodėl daugelis žemės ūkio produktų yra išmetami dėl to, kad nepatraukia vartotojo akių. Gražus ar ne, visas maistas yra vertingas, ir mes ieškome sprendimų, kurie suteiktų vertę maistui, kuris neatitinka standartų.

...
Pakuotės įvertinančios produkto tinkamumo vartoti laiką

Maisto sauga yra viena iš pagrindinių vartotojų rūpesčių visame pasaulyje. O netinkamų produktų pateikimas į rinką yra didelė verslo, teisinės ir visuomenės įvaizdžio rizika. Produkto galiojimo laikui įtaką daro daugybė veiksnių, tačiau yra mažai galimybių jį vertinti tęstinai arba bent pakartotinai. Be tokių sprendimų kaip RFID ir duomenų kaupikliai, mes žvalgomės sprendimų, kurie siūlo produkto galiojimo laiką įvertinti atsižvelgiant į kintančias jo pakuotės savybes, tokias kaip spalva, temperatūra, oksidacija ir pan.

Krizėms atspari sodininkystė

...
Derliaus prognozavimas

Žinojimas, kada ir kiek derliaus tikėtis, gali suteikti itin vertingų žinių ūkininkui, kuris gali iš anksto suplanuoti distribuciją ir pasinaudoti palankiomis rinkos galimybėmis. Mes ieškome sprendimų, kurie padėtų ūkininkams patikimai prognozuoti derlių - kuo anksčiau, tuo geriau!

...
Vaisių nokimo nustatymas

Aptikti ir tiksliai įvertinti vaisių prinokimą yra būtinas ir esminis gebėjimas automatizuotam ateities ūkiui. Nuo derliaus planavimo ar numatymo iki rūšiavimo ar galiojimo laiko įvertinimo - galimybė aptikti, įvertinti ir stebėti vaisių nokimą būtų sprendimas su daugybe galimos panaudos galimybių.

...
Duomenimis pagrįstas derliaus nuėmimo optimizavimas

Derliaus nuėmimas yra labai imlus laikui - kai vaisiai sunokę ar daržovės suaugusios, derlių reikia nuimti kuo greičiau, Priešingu atveju jie greitai praranda tinkamumą prekybai arba pradeda pūti. Duomenimis pagrįstas optimalių derliaus nuėmimo tvarkaraščių sudarymas yra sudėtinga užduotis, tačiau išspręsta ji galėtų reikšmingai prisidėti prie ūkio veiklos efektyvumo ir tvarumo.

Darbo jėgos trūkumo mažinimas

...
Sezoninio darbo jėgos trūkumo sprendimas

Karantino apribojimai aiškiai parodė, kiek žemės ūkis vis dar yra priklauso nuo darbo jėgos ir yra labai jautrus sezoninio darbo sutrikimams. Ir ne tik šiais metais - darbo jėgos trūkumas yra nuolatinė problema, kurią kasmet patiria daugybė ūkininkų. Mes kviečiame jus teikti originalius alternatyvius sprendimus, kaip būtų galima išspręsti sezoninį darbo jėgos trūkumą.

...
Automatizavimas ir robotizavimas agromaisto sektoriuje

Kai trūksta žmonių atlikti darbą - robotai gali padėti. Nors žemės ūkio automatizavimas ir robotika turi didžiulį potencialą, tai vis dar išlieka besikuriančia ir inovacijoms plačiai atvira sritimi.. Ar turite viziją apie naują robotą besidarbuojantį fermoje? Leisk mums apie jį išgirsti!

Išmani gyvulininkystė

...
Bitininkystės gerinimas

Bitės yra tylių darbininkių armija - jos apdulkina mūsų pasėlius, tuo pačiu aprūpindamos mus saldžiu medumi. Vis dėlto mūsų bitėms reikalinga priežiūra, paremta naujais požiūriais ir naujomis technologijomis. Nuo bičių sekimo iki avilio sveikatos stebėjimo - mus domina visi inovatyvūs sprendimai, padedantys bitininkams neatsilikti nuo naujausių tendencijų šurmulio.

...
Išmani gyvulininkystė

Tinkama ūkinių gyvūnų priežiūra ir gerovė yra kertinė atsakingo ūkininkavimo vertybė. Pažangios technologijos ir nauji sprendimai gali reikšmingai prisidėti prie to, kaip auginame savo ūkinius gyvūnus, optimizuojame augimą, stebime sveikatą ar užtikriname maisto saugą - sveikintinos visos novatoriškos priemonės ir metodai.

Vertės suteikimas agromaisto gamybos atliekoms

...
Vertės sukūrimas žemės ūkio atliekoms

Nuo sėjos iki derliaus nuėmimo - žemės ūkyje per visą pasėlių auginimo ciklą gaunama daug atliekų. Didžioji dalis šių likučių gali būti svarbūs laukų tręšimo ar tolesnio gamybos šaltiniai, o tuo tarpu kiti likučiai yra išmetami be jokio panaudos. Žiedinėje ekonomikoje net atliekos gali turėti vertę - mums tiesiog reikia jūsų pagalbos, kad rastume, kur ši vertė yra.

...
Maisto gamybos šalutinių produktų vertės kūrimas

Maisto gamybos procesas yra švaistantis procesas, kiekvieną dieną sukuriantis daugybę šalutinių produktų. Dažnai galimybės pakartotinai naudoti šiuos šalutinius produktus yra ribotos, tačiau tikrai gali teikti vertę. Mielai išgirsime jūsų pasiūlymus, kaip mes galime paversti mūsų maisto sistemas patvaresnes per maisto gamybos atliekų vertės atradimą!

...
Pieno produktų gamybos šalutinių produktų panaudojimas

Įvairių pieno produktų gamyba yra sudėtingas ir daugiapakopis procesas, apimantis skirtingą įrangą, kurią reikia reguliariai prižiūrėti ir valyti, kad būtų laikomasi griežtų maisto saugos taisyklių. Priežiūros procesų metu gaunama daug vandens, kuriame yra su pienu susijusių šalutinių produktų ir kitų gamyboje naudojamų ingredientų. Nors šie šalutiniai srautai gali būti naudojami gyvūnų pašarams papildyti, tai išlieka ekonomiškai ir praktiškai netvaru. Mus domina inovatyvus sprendimai, kurie padėtų atrasti pieno perdirbimo atliekų vertę ar bent jau sumažinti su jų utilizavimu susijusias išlaidas.

Vietinės gamybos skatinimas

...
Trumpųjų maisto tiekimo grandinių įgalintojai

Dėl didelių sukrėtimų pasaulio maisto tiekimo grandinėse lokaliai gaminamas ir parduodamas maistas sparčiai populiarėja. Tačiau daugelis mūsų vietinių maisto tiekimo grandinių vis dar yra per ilgos ir jas reikia trumpinti diegiant inovatyvius sprendimus - tiesiai nuo ūkio iki vartotojo stalo.

...
Bendruomeninis ir namų ūkis

Karantinas privertė mus likti namuose, dažnai su ribotomis laisvalaikio galimybėmis. Kodėl neužsiauginus savo maisto? Vaisių ir daržovių auginimas namuose ar kartu su vietos bendruomenėmis žengia didelius žingsnius į priekį, tačiau taip ir lieka entuziastų užsiėmimu. Kokius sprendimus galima pasiūlyti, kad ūkininkavimas namuose taptų įprastu pomėgiu?

...
Tvarūs ir prieinami stalo įrankiai

Vienkartiniai stalo įrankiai (šaukštai, šakutės, peiliai) yra būtinas priedas, reikalingas daugumai iš anksto paruoštų, pristatytų ar gatvėje parduodamų maisto produktų vartojimui. Tačiau tokie stalo įrankiai dažnai gaminami arba iš pigaus plastiko, arba iš medžiagų, kurios nepriimtinai brangiai kainuoja maisto gamintojams ar vartotojams. Augant stalo įrankiams, labai reikalingos tvarios ir ekonomiškos alternatyvos, kurios yra perdirbamos arba biologiškai skaidomos, ypač tokios, kurios sugeba išlaikyti tinkamas savybes patogiam naudojimui.

...
Nauji efektyvumą didinantys maisto pristatymo sprendimai

Internetinė mažmeninė maisto produktų prekyba sparčiai populiarėja (ir ne tik dėl COVID-19). Taip pat auga naujų produktų pristatymo sprendimų poreikis. Mes ieškome sprendimų, kurie padėtų „paskutinių mylių pristatymo“ paslaugų teikėjams.

...
Nauji alternatyvūs maisto produktai

Pastaraisiais metais maisto technologijos tapo vienu iš svarbiausių inovacijų pasaulyje. Vartotojai ir įmonės visame pasaulyje vis labiau domisi naujais ir alternatyviais maisto produktais - nuo augalinių produktų iki funkcinių maisto produktų, nuo naujų gamybos metodų iki tvaresnių ir sveikesnių ingredientų. Ką galėtumėte patiekti mūsų lėkštėje?

Informuojame, kad registracijos į HACK AgriFood'20 regioninį virtualų hakatoną laikotarpis jau baigėsi.

Ekspertai

Pripažintų ekspertų mentorystė bei konsultacijos

Augustas Alešiūnas

Augustas Alešiūnas

Agro technologijų vystymas
Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė

Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė

AgriFood Lithuania DIH klasterio vadovė
Mika Kukkurainen

Mika Kukkurainen

NORDIC FoodTech VC vadovaujantis partneris
Grigoris Chatzikostas

Grigoris Chatzikostas

„FoodScale Hub“ verslo plėtros viceprezidentas
Sergejus Fedotovas

Sergejus Fedotovas

Valstybinės augalininkystės tarnybos direktorius
Aleksej Kovaliov

Aleksej Kovaliov

„EIS Group“ Vyresnysis programų direktorius
Artūras Bulota

Artūras Bulota

Talent Garden Lithuania rinkodaros vadovas ir bendraįkūrėjas
Ignas Šlapkauskas

Ignas Šlapkauskas

Inovacinių projektų vystymo ekspertas
Justin Taruška

Justinas Taruška

Nando Europe vadovas
Sigita Zulonienė

Sigita Zulonienė

Ekosistemos plėtros ir „Startup Visa Lithuania“ programos vadovė
Mindaugas Kelpša

Mindaugas Kelpša

Inovacijos @ StopFakeFood
Dmitrij Radin

Dmitrij Radin

Produkto Vadovas @ StopFakeFood
Kasparas Jurgelionis

Kasparas Jurgelionis

Partneris steigėjas ir generalinis direktorius „IronWolfCapital“
Santi Aliaga

Santi Aliaga

Zyrcular Foods direktorius
Giedrius Bagušinskas

Giedrius Bagušinskas

Vykdantysis direktorius @ LitMEA
Heidrun Hochreiter

Heidrun Hochreiter

„Aliejaus ar sulčių gamybos šalutinių produktų panaudojimas“ – Iššūkio steigėja
Gintas Kimtys

Gintas Kimtys

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius
Valdas Rapševičius

Valdas Rapševičius

Matematikos ir informatikos mokslas, IT sistemų inžinerija
Anna Rozenfelde

Anna Rozenfelde

„Į vartotojus orientuotos trumposios maisto tiekimo grandinės“ – Iššūkio steigėja
Edgaras Šakys

Edgaras Šakys

Agrokoncernas direktorius
Mindaugas Talaikis

Mindaugas Talaikis

Elektronikos inžinerija
Jānis Vecvagars

Jānis Vecvagars

„Maisto tiekimo optimizavimas renginiams“ Iššūkio steigėjas
Justas Gribovskis

Justas Gribovskis

Įkūrėjas ir direktorius @ UAB “IT SISTEMOS”
Astrida Miceikienė

Astrida Miceikienė

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos kanclerė
Vytaras Tamašauskas

Vytaras Tamašauskas

Mokslo ir inovacijų projektų skyriaus vedėjas @ Lietuvos verslo paramos agentūra
Matija Bumbak

Matija Bumbak

Direktorius/Projektų vadovas @ Platforma 22
Thomas Solupajev-Ronlev

Thomas Solupajev-Ronlev

Steigėjas ir generalinis direktorius @ Factobotics
Cristina Alonso Guillamón

Cristina Alonso Guillamón

MTEP ir pirkimai @ „Areas“
Paulius Guzevičius

Paulius Guzevičius

„Augalų streso priežasčių nustatymas“ Iššūkio steigėjas
Tomas Orlickas

Tomas Orlickas

Direktoriaus pavaduotojas @ Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos
Mercè Gorina Pradas

Mercè Gorina Pradas

„Kūrybiškai atgimstančios pakuotės“ Iššūkio steigėja
Vaida Morkūnaitė

Vaida Morkūnaitė

EIT Food Lithuania Hub veiklų koordinatorė

Tvarkaraštis

Internetinis dviejų dienų regioninis hakatonas HACK AgriFood’20

2020 m. lapkričio mėn. 21 d.
  • 10:00 - 10:30 Hakatono atidarymas
  • 10:30 - 12:00 Ekspertai dirba su komandomis
  • 12:15 - 13:15 Seminaras: Sigita Zulonienė "Kūrybinis mąstymas ir dizainas"
  • 17:00 - 18:00 Mentoriai peržiūri idėjas
  • 18:00 - 18:45 Seminaras: Jonas Jonušas „Maisto gaminimas namuose per pandemiją“
2020 m. lapkričio mėn. 22 d.
  • 08:00 - 08:30 Seminaras: Jekaterina Zibireva „Rytinė kūrybos pažadinimo rutina“
  • 10:00 - 12:00 Mentorystė pagal poreikį
  • 12:00 - 12:45 Seminaras: Artūras Bulota "Kaip sukurti tobulą trumpą prezentaciją"
  • 13:00 - 14:00 Mentorystė pagal poreikį
  • 16:00 Pristatymų registracijos pabaiga
  • 16:20 - 17:20 Komandos pristato idėjas
  • 18:00 Nominacijos

Kontaktai

Turite klausimų? Mes turime visus atsakymus! Susisiekite su mumis.

Adresas

Mokslininkų g. 2A
LT-08412 Vilnius

Telefonas

+370 699 43227

El. paštas

ask@hackagrifood.lt

Kraunama
Jūsų žinutė išsiųsta. Dėkojame!