Iššūkis: Kaip padidinti maistinių medžiagų kiekį apdorotuose maisto produktuose, išlaikant jų prieinamumą ir vartotojų mėgiamumą?

Pasaulyje daugiau kaip 2 mlrd. žmonių kenčia nuo maistinių medžiagų trūkumo – dažnai dėl netinkamos mitybos, kurią sudaro daug apdorotų maisto produktų su mažu maistinių medžiagų kiekiu. Mažesnes pajamas gaunančiose šeimose perdirbti maisto produktai sudaro 70 proc. viso suvartojamo maisto, o tai ilgainiui tampa nutukimo arba įvairių sveikatos problemų, tokių kaip diabetas ar širdies ligos, priežastimi. Todėl itin svarbu diegti inovacijas, kurios padėtų praturtinti maisto produktus vitaminais, mineralais ir kitomis būtinomis maistinėmis medžiagomis, taip efektyviai gerinant visuomenės sveikatą.

Šio iššūkio metu jūs ieškosite metodų, kaip padidinti maistinių medžiagų kiekį, atsižvelgiant į produktų skonį ir kainą.