Iššūkis: Kaip padaryti sveikesnį maistą labiau prieinamą ir įperkamą mažas pajamas gaunančioms bendruomenėms?
Visame pasaulyje beveik 690 milijonų žmonių maitinasi netinkamai, o daugelis mažesnes pajamas gaunančių šeimų susiduria su maisto trūkumu. Sveiki maisto produktai, tokie kaip vaisiai, daržovės ir liesi baltymai, dažnai yra sunkiau prieinami dėl didelių kainų. Tyrimai rodo, kad mityba, kurioje gausu visaverčių maisto produktų, gali sumažinti lėtinių ligų riziką iki 30 proc.
Šiame iššūkyje turėsite atsižvelgti į ekonominius ir logistinius barjerus bei sukurti sprendimus, kurie užtikrintų, kad visavertis maistas būtų įperkamas ir plačiai prieinamas bendruomenėse ir šeimose, kuriose trūksta galimybių įsigyti sveiką maistą.