Iššūkis: Kokie sprendimai galėtų padėti įmonėms efektyviau ir tvariau panaudoti gamybos šalutinius produktus?
Maisto perdirbimo įmonėse vis dar lieka daug šalutinių produktų, kurie išmetami kaip atliekos arba naudojami labai neefektyviai. Įmonėms tai reiškia papildomas atliekų šalinimo išlaidas. Tačiau daugelį šalutinių produktų galima pakartotinai panaudoti ir grąžinti į vertės grandinę. Tai leistų įmonėms užbaigti visą žiedinės ekonomikos ratą ir maksimaliai panaudoti jų veikloje susidarančius šalutinius produktus.
Pavyzdžiui, šiuo metu įmonės susiduria su problema, kad aliejaus ir sulčių išspaudos, taip pat įvairūs pieno gamybos šalutiniai produktai dažniausiai pakartotinai naudojami tik kaip pašaras gyvuliams (geriausiu atveju). Toks šių šalutinių produktų pakartotinio naudojimo būdas yra netvarus tiek aplinkosaugos, tiek ekonominiu požiūriu. Šio iššūkio tikslas – atrasti maisto šalutinį produktą (nebūtinai vieną iš minėtų anksčiau), kuris šiuo metu nėra pakartotinai naudojamas arba yra naudojamas neefektyviai, ir pasiūlyti veiksmingą jo panaudojimo būdą.